Kama

Mentsd meg a jövőt!

Hámori kamabajnokság – beszámoló

Az időutazók újabb küldetése ezúttal egy hatcsapatos kamabajnokságon való részvétel volt Felsőhámorban, a megcélzott dátum: 2015. IV. 17.
A Hámori Waldorfból három csapat nevezett, a Fazolából és a Földesből egy-egy, részt vett továbbá egy izgalmas, a mezőnyből kicsit kilógó a csapat Mályiból: a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai két felnőttel kiegészülve.
Két csoportban kezdődtek meg a körmérkőzések: az A csoportban a két waldorfos csapat csapott össze elsőnek, a 12 Merlin és a Jamπ. Előbbi nagy mezőnyfölényét mindössze egy gól, és jobb kamaarány jelezte sokáig, majd a legvégén, az utolsó percben jött a fordítás: két mezőnygólt is elért a Jamπ, bezsebelve így a 3 pontot, ám a vesztes csapatnak is jutott egy pont (mert a kamaarány 4 : 2 lett javukra). A másik csoportban a Kamámasszony Katonái sima győzelemmel kezdett az (6 : 0, kama: 6 : 6). Majd másodjára, egy küzdelmes mérkőzésen győzte le a harmadik waldorfos csapatot, az Anonymus 2.0-t: a 2-3 gólos vezetés (3 : 1, 4 : 2, 5 : 3, 6 : 3) végül egy újabb nagyarányú győzelemmel végződött (9 : 3, kama: 6 : 5). A csoport utolsó mérkőzésén az Anonymus kijavította a csorbát, 6 : 1 arányban (kama: 5 : 3) legyőzve az Ex-Eötvös csapatát. Visszatérve az A csoporthoz: az Egy Gólt SE legyűrte a Jamπ-t (5 : 2, kama: 4 : 0), majd a 12 Merlin következett: a csoport zárómeccsén a Merlin elhúzott 3 : 0-ra, ám az Egy Gólt SE feljött, és egyenlített. A vége 4 : 3 lett a 12 Merlin javára (kama: 6 : 4), amely így, a körbeverésnek és a nyitómeccsen elért egy pontnak köszönhetően megnyerte a csoportot.

Csoportmeccsek és a csoportok végeredménye:

 

z -csoportmeccsekz -táblázatok

 

Az 5. helyért játszott helyosztón sokáig – a mindössze gólaránnyal csoport-harmadikként végzett – Jamπ vezetett (1 : 0), majd több egyenlítés és fordítás után végül az addig 0 pontos Ex-Eötvös szerezte meg a győzelmet (4 : 2, 5 : 5).
Az első elődöntő is meglepetést hozott: az addig egyedül 100%-os, lehengerlő gólkülönbséggel bíró Kamámasszony egy darabig ugyan vezetett (1 : 0, 2 : 1), ám végül az Egy Gólt SE jutott döntőbe (5 : 3, kama: 6 : 4). A másik ágon, a két waldorfos csapat csatájából a 12 Merlin került ki győztesen igen magabiztos játékkal (5 : 0, kama: 5 : 4).
A bronzmérkőzésen egy elképesztően fordulatos és küzdelmes mérkőzésen győzött az Anoymus 2.0 a Kamámasszony ellenében (5 : 4, 4 : 6). A döntőben újra a 12 Merlin nyert, másodjára találkozva az Egy Gólt SE csapatával, ám ezúttal sikerült megtartaniuk a háromgólos előnyüket.

Helyosztó mérkőzések:

z -helyosztók

A meccseken elképesztő izgalmakat, fordulatos mérkőzéseket, szép gólokat, nagyszerű dobásokat, passzokat, védéseket és blokkolásokat láthattak a jelenlévők, a kama játék ezzel az alkalommal egy magasabb, nyilvánvalóan eddig sosem látott, senki által nem tapasztalt szintre lépett. A bajnokság igen szoros volt: nem lett egyetlen nyeretlen vagy veretlen csapat sem, bár a B csoportban a Kamámasszony Katonái nagy fölényt mutattak, a végén pedig a bajnok 12 Merlin hengerelt, gól sem kapva a két utolsó, legfontosabb meccsén.

Sorrend: z -eredmények

Dicséret jár tehát minden csapatnak a színvonalas meccsekért, külön köszönet a Kamámasszony csapatnak, amely a legtöbb gólt érte el, és a legtöbb elkapást mutatta be (a 22 : 21-es összesített kamaarány azt is mutatja, milyen jól használták ki a lehetőségeiket, és milyen jól védekeztek). A 12 Merlin és az Egy Gólt SE a nagyszerű alakzat és taktika miatt emelendő ki, az Ex-Eötvös pedig a helyosztó mérkőzésen való feltámadásért.

Összesített eredmények:

z -összesített

Cikk a boon-hu oldalon: http://www.boon.hu/kama-sport-hamori-siker-egyesulet-alakul/2814181

 

  Vissza